Bedrijfsbezoek Straalbedrijf Petersen

De oktober vergadering werd gehouden in combinatie met ons tweede bedrijfsbezoek dit jaar, ditmaal bij Straalbedrijf Petersen. Bij Petersen worden er verschillende producten gestraald en industrieel spuiten met precisiewerk. Zij staan voor kwalitatief goede verduurzaming van het product tegen een reële prijs. Bedrijven uit de hele regio (én daarbuiten) komen al sinds 1987 bij Petersen Metaalbescherming voor het stralen, schooperen en spuiten van hun producten. Tot de opdrachtgevers behoren industrieën die hoge en specifieke eisen stellen aan kwaliteit en continuïteit. Denk aan bedrijven in de offshore, de (petro)chemische industrie en de maritieme sector. Maar ook aan Defensie gerelateerde projecten, utiliteitsbouwers en gemeenten.

We kregen een rondleiding van Leonie Petersen over het terrein, wat maar liefst negen hallen bevat. Elke hal heeft zijn eigen functionaliteit, dit komt door de verschillen in grote maar ook in hijskranen. Doordat ze zo veel verschillende hallen hebben, zijn ze heel flexibel met het aan nemen van de opdrachten. Zo is er in de ene hal een glasparelcabine en in de andere hal een railsysteem voor het kleine spuitwerk, maar ook producten van 10 ton kunnen ze kwijt in hal twee.

We hebben dit bedrijfsbezoek opnieuw ervaren als heel leerzaam en vele van ons waren verbaasd over de grote (aantal hallen) en capaciteit van Petersen. We hebben opnieuw een mooi Harderwijks bedrijf leren kennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *